Termotretirano drvo

Drvo ima odlične mehaničke karakteristike poput elastičnosti, čvrstoće i tvrdoće. Takođe, drvo je slab provodnik toplote i elektriciteta. Ako posmatramo prostiranje zvuka, onda se može reći da je drvo odlican izbor za akusticnu izolaciju. Trajnost drveta se definiše kao vremenski period u kome drvo odoleva uticajima koji menjaju njegove prirodne osobine. Trajnost zavisi od težine po dužnom metru, od hemijskog sadržaja, od procenta smole, ali trajnost zavisi i od vremena kada se vršila seča.Šta se dešava sa drvetom kada se obradi na visokim temperaturama?

Upravo je to način na koji se pravi termotretirano drvo. Drvo se izlaže visokom temperaturama do čak 200 stepeni. Proces se vrši u specijalnim komorama pri čemu se ne dodaju nikakve hemijske supstance. Pošto vazduh u komori ima određenu vlažnost dobija se drvo koje ima izmenjenu strukturu. Naime, prvo se drvo zagreva, pa se suši, pa se ponovo zagreva do 200 stepeni. Kada se nakon svega drvo prohladi dobija se struktura koja ima manje veza kiseonika i vodonika tako da voda nema za šta da se veže. Tako se dobija drvo koje je otpornije na uticaj vlage i vode. Gotovo termotretirano drvo ima vlažnost od samo 5%, tako da je pogodno za deking podove, dekorativne elemente i čak i za fasadu.
Obrada i finiširanje termotretiranog drveta

Termotretirano drvo se može rezazi i brusiti na normalan način, a posle brušenja neće doći do promene boje, već će ton ostati nepromenjen. Inače se boja drveta u toku termotretiranja blago izmeni tako da izgleda poput skupih tropskih vrsta drveta.

Pošto tretirano drvo ne može primiti vodu ono se skoro nikada neće vitoperiti ili bubriti. Takođe, nedostatak vlage je pozitivna i sa aspekta formiranja gljivica. Nema vlage –nema ni gljivica i bolesti drveta.

Sve ovo znači da je primena termotretiranog drveta idealna za okruženja sa većom vlažnošću poput bazena, fasada, terasa i balkona, sauna i kupatila kao i za podno grejanje.

Usluge koje nudimo

Mi vam možemo ponuditi usluge postavljanja termotretirang drveta kao fasade i naravno za podne obloge terasa, dvorišta i deking elemenata u vašem domu.

Kliknite na sliku za više detalja.

molerski radovi

Cene i pojedinosti u vezi montaže termotretiranog drveta

Cena se formira po kvadratu pokrivene površine. Nudimo vam uslugu po sistemu "ključ u ruke".

Ovoreni smo za sve vrste dogovora i saradnje. Pozovite nas na 064 / 22 55 243 ili nam pošaljite e-mail na info@bekostyle.com

Prednosti deking obloga

Brzo pokrivanje velikih površina

Odlične mehaničke karakteristike

Izuzetan estetski izgled

Toplije za boravak od pločica i betona

Čitajte naše savete

Odabir boje prostorije prema njenom uticaju na nas

Saveti za podne i zidne keramičke pločice

Dekorativna rasveta - saveti

Zašto preporučujemo da budete naš partner?

Profesionalan odnos

Brze i proverene informacije

Povoljnosti pri plaćanju

Veliko iskustvo u poslu

Parket u kući

Parket je kvalitetno i dugotrajno rešenje postavljanja podnih površina u vašem domu. Ne preporučujemo postavljanje parketa u radnom prostoru jer se lak tako brže pohaba i ošteti. Parket zbog svoje debljine daje bolju toplotnu izolaciju tako da se preporučuje za one prostorije gde najviše boravite.

Kada odabrati laminat?

Pokrivate velike površine

Želite povoljno i isplativo rešenje

Potrebno je lako održavanje podova

Bitna vam je brza postavka

Laminat je odličan izbor u prostorijama gde se dosta krećete i gde se radi. Površina laminata duže održava izgled i teže se oštećuje od lakiranog parketa. Takođe, ne čeka se dug period od postavljanja do korišćenja jer nema sušenja laka. Laminat se lako održava i čisti i zbog toga je zahvalan u poslovnim prostrima i lokalima.

Postanite naš saradnik

Tražimo motivisane i posvećene saradnike iz svih gradova zemlje i regiona da rade sa nama na našim projektima.

Ukoliko je vaša delatnost poslovi u građevini molimo vas da stupite u kontakt sa nama klikom ovde.

Kontakt

telefon: 064 / 22 55 243

adresa: Fruškogorska 69, 22406 Irig

e-mail: info@bekostyle.com

vebsajt: www.bekostyle.com


O nama

Mi vam možemo pomoći pri svim građevinskim, preduzimačkim i unutrašnjim radovima na stambenim ili poslovnim objektima.

Svojim kvalitetima smo bili na raspolaganju mnogobrojnim svestskim brenbovima: Roberto Cavali, Carpisa, Pollino, Benetton, Adidas.

Pozovite nas ili nam pošaljite email.

Naši radovi

Sva prava zadržana. Copyright Beko Style d.o.o. 2011 - 2015. Zabranjeno je kopiranje i dalja distribucija sadržaja bez pismene saglasnosti.