Pregradni zidovi

Pregradni zid je sistem kojeg čini metalna podkonstrukcija na koju se fiksiraju gips ploče, svi instalacioni vodovi (grejna, vodovodna, rashladna i elektro instalacija) i izolacioni materijal. Ovakav sistem vam omogućava jeftinu, brzu i sigurnu gradnju nenosećih zidova u vašem domu ili poslovnom prostoru.

Kvalitetno izrađenim pregradim zidom dobijate perfektno ravnu površinu jakih mehaničkih karakteristika. Princip suve gradnje vam omogućava da odmah nakon postavke zida isti možete dalje gletovati, krečiti, oblagati pločicama ili tapetama. Pravilno odrađen, pregradni zid, može držati težak i masivan nameštaj poput medijapanskih izložbenih polica (u buticima i prodavnicama) ili LCD ekrana velike dijagonale (u vašem domu ili poslovnom prostoru).


Pregradni zidovi su idealni za adaptacije stanova, za idejna rešenja u poslovnom prostoru, prodajnim salonim i kancelarijama. Izrada nije samo ograničena na ravne površine. Moguće je izraditi zakrivljene zidove kao i dekor zidove različitih oblika i formi.

Rigips sitem gradnje nudi raznovrsne module tako da postoje rešenja za sve vaše zamisli.

Osim izrade pregradnih, gips karton ploče, se koriste i za oblaganje postojećih zidova jer nude višestruke prednosti:

  • lako se sprovodi elektro instalacija (nema probijanja kanala kroz zid – štemovanja)
  • lakša manipulacija elektro instalacijama pri promeni pozicije potrošača
  • gips ploče pokrivaju eventualne nedostatke i neravnine zidova
  • pregradnim zidovima se maskiraju instalacije (grejne, vodovodne, rashladne, elektro instalacije)
  • pregradni zid formira prostor koji je odličan izolator (posebno u kombinaciji sa mineralnom izolacionom vunom)
  • važno je naglasiti da postoje i vodootporne gips karton ploče koje imaju značajnu primenu u današnjoj gradnji.

Zašto su gips ploče idealne za izradu pregradnih zidova?

Gips ploče imaju odlične mehaničke karakretistike. To znači da je njihova obrada izuzetno jednostavna i laka. Sa druge strane njihove fizičke karakteristike su takve da one imaju malu masu po kvadratu površine, nisu zapaljive i ne gore jer krečnjak u sebi sadrži određen procenat vode. Gips karton ploče se izrađuju u dimenzijama i preko 2m2 što znači da se njima veoma brzo i jeftino pokrivaju velike površine.

Pregradni zidovi cena

Osnovna cena izrade pregradnih zidova se daje po kvadratnom metru pokrivene površine. Možete sami nabaviti materijal pri čemu mi samo vršimo radove ili nam možete takođe prepustiti gradnju po sistemu "ključ u ruke" pri čemu mi snosimo sve troškove. Ono što se mora napomenuti je da se posebno naplaćuje otvaranje otvora na gips karton pločama, izrada krivolinijskih i kaskadnih formi kao i svih drugih posebnih zahteva koje imate kada su gipsarski radovi u pitanju. Kliknite na cenovnik i pogledajte cene.

Kao što i sami vidite nudimo različite vrste usluga u oblasti gipsarskih radova radova i zbog specifičnih zahteva koje verujemo da imate najbolje je da nas pozovete na 064/2255-243 ili nam pošaljite e-mail na info@bekostyle.com i u direktom kontaktu saznajte sve cene naših usluga. Otvoreni smo za sve vrste dogovora i potrudićemo se da vam izađemo u susret na najkvalitetniji i najprofesionalniji način.

Zašto gips ploče?

Suva gradnja

Odlične mehaničke karakteristike

Dobra akustična izolacija

Gips ploče ne gore

Izuzetna toplotna izolacija

Korisni savet

Pri srafljenju uvek obratite pažnju na izbor materijala i na pozicije na kojima bušite zid. Ukoliko želite da za zid pričvrstite teže predmete obavezno zid bušite na onim sektorima na kojima se nalazi metalna podkonstrukcija sistema pregradnog zida.

Time ste se osigurali da će zavrtnji biti ušrafljeni u jaku osnovu koja može da primi opterećenje

Za lakse objekte poput slika rupe možete bušiti i u samoj gips ploči ali tada obavezno koristite za tu namenu predviđene specijalne tiplove.

Cenovnik

Pogledajte cenovnik izrade pregradnih zidova a za sve pojedinosti nas kontaktirajte na e-mail ili putem telefona.

Čitajte naše savete

Odabir boje prostorije prema njenom uticaju na nas

Saveti za podne i zidne keramičke pločice

Dekorativna rasveta - saveti

Postanite naš saradnik

Tražimo motivisane i posvećene saradnike iz svih gradova zemlje i regiona da rade sa nama na našim projektima.

Ukoliko je vaša delatnost poslovi u građevini molimo vas da stupite u kontakt sa nama klikom ovde.

Kontakt

telefon: 064 / 22 55 243

adresa: Fruškogorska 69, 22406 Irig

e-mail: info@bekostyle.com

vebsajt: www.bekostyle.com


O nama

Mi vam možemo pomoći pri svim građevinskim, preduzimačkim i unutrašnjim radovima na stambenim ili poslovnim objektima.

Svojim kvalitetima smo bili na raspolaganju mnogobrojnim svestskim brenbovima: Roberto Cavali, Carpisa, Pollino, Benetton, Adidas.

Pozovite nas ili nam pošaljite email.

Naši radovi

Sva prava zadržana. Copyright Beko Style d.o.o. 2011 - 2015. Zabranjeno je kopiranje i dalja distribucija sadržaja bez pismene saglasnosti.